Αρχική Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η άποψη σας

Είναι εύχρηστη η ιστοσελίδα της Δνσης; Βρίσκω εύκολα αυτό που ψάχνω;
 

Η Διεύθυνση μας

Συνδέσεις Μελών

Είσοδος μελών




Παλιός Ιστότοπος, Powered by Joomla!
Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
Τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη ρύπανση της θάλασσας από πλαστικά
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 09:34

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Πέλλας, Πρέβεζας και Δωδεκανήσου και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’, Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ημαθίας, Έβρου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Σερρών, Χανίων, Χίου και Κυκλάδων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν πανελλαδική τηλε-ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Δράσης «ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ», με θέμα

«Ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις θάλασσες: Αίτια και επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας».

Η τηλε-ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων webex events, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρες 18:00-20:00.

Αναλυτικά οι στόχοι και το Πρόγραμμα στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας μέχρι τη Δευτέρα 22  Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/NM92xNi59pqpKBY69

 
Σεμινάριο εξ αποστάσεως Πολιτιστικών Θεμάτων «Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή νοημοσύνη»
Αναρτήθηκε απο τον/την Ψαθά Φωτεινή   
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 11:18

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:

«Παραμύθι-Προφορικότητα και Πολλαπλή Νοημοσύνη»

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Πελασγός Στέλιος ιστορητής, παιδαγωγός και συγγραφέας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση μεθοδολογικών εργαλείων και τεχνικών προφορικής αφήγησης. Ο εισηγητής θα μιλήσει για τα λαϊκά παραμύθια και την μαθητεία της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης μέσω της χρήσης πολλαπλής νοημοσύνης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/6/20, 17:30 – 19:30 μέσω της πλατφόρμας WebEx Events, η οποία παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό να καλύψει μεγάλο αριθμό συμμετοχών .

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 11 π.μ. στον σύνδεσμο

https://forms.gle/nxqFipPtN7Qsbhkf6

Οι εκπαιδευτικοί θα πληροφορηθούν τη συμμετοχή τους και τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα WebEx στο email που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα.

Δείτε το έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής ΕΔΩ

 
«Όχι πλαστικά στη θάλασσά μου»: Πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 09:43

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α’, Β, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Πέλλας και Δωδεκανήσου και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Β’, Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ημαθίας, Έβρου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Χανίων, Χίου και Κυκλάδων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: Φ13/ 68892 /Δ7 /5-6-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, με την οποία προτείνεται η υλοποίηση δράσεων για το περιβάλλον, προτείνουν μια κοινή δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών (8 Ιουνίου), όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και η ευρύτερη τοπική κοινωνία υιοθετούν και δημοσιοποιούν δράσεις με θέμα:

«Όχι πλαστικά στη θάλασσά μου»

εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους στις δραματικές παγκόσμιες επιπτώσεις των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Λεπτομέρειες για το σκεπτικό της δράσης στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής.

 
Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 12:24

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020, διοργανώνουν διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και ο ρόλος των Ενεργών Πολιτών στην ανάδειξη των Τοπικών Προβλημάτων».

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 ώρες 18:00-19:30 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές καθώς και στην ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/SUgSxftWhsKWCTKu8

Οι αιτούμενοι θα λάβουν οδηγίες και κωδικούς για τη σύνδεση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης την Τετάρτη 10/6 ώρες 10:00-12:00 στο e-mail που θα δηλώσουν.

Δείτε το έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής εδώ.

 
Ανακοινοποίηση Απόφασης Έγκρισης Π.Σ.Δ.
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 12:15

Δείτε το έγγραφο της ανακοινοποίησης εδώ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 8

Χάρτες Σχολείων Δυτ. Αττικής

Ο χάρτης των Δημοτικών εδώ

Ο χάρτης των Νηπιαγωγείων εδώ

Αναζήτηση άρθρων