Αρχική Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η άποψη σας

Είναι εύχρηστη η ιστοσελίδα της Δνσης; Βρίσκω εύκολα αυτό που ψάχνω;
 

Η Διεύθυνση μας

Συνδέσεις Μελών

Είσοδος μελών




Παλιός Ιστότοπος, Powered by Joomla!
Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2018
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 17:43

Για τη διάχυση των αποτελεσμάτων των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων- σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση- διοργανώνεται Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00 – 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (Πλατεία Αγίου Δημητρίου).

Η Γιορτή θα περιλαμβάνει:

α) Έκθεση κατασκευών μαθητικών έργων

β) Μουσικά ή θεατρικά δρώμενα από μαθητικές ομάδες

γ) Ψηφιακές παρουσιάσεις των προγραμμάτων ανά θεματικό άξονα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ή από μαθητικές ομάδες.

Η μετακίνηση των μαθητών θα  γίνει με ευθύνη των γονέων. Η παραμονή τους στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνει με ευθύνη των γονέων και των εκπαιδευτικών των τάξεων. Το τελικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) και ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Προγράμματός τους να συμπληρώσουν μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/forms/rnLyZwSvGBtGJl4q2.

Δείτε το έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής 2016 Πρόσκληση σε Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας

 
Τριήμερο σεμινάριο στο Καρπενήσι 15-16-17 Ιουνίου
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 11:43

Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής για συμμετοχή στο τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Ευρυτανία: Μάγεμα Φύσης κι Όνειρο», που συνδιοργανώνουν τα ΚΠΕ Καρπενησίου και ΚΠΕ Παρανεστίου στις 15, 16 και 17 Ιουνίου 2018 στο Καρπενήσι.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Αγίας Σωτήρας, στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μετά την ευγενική παραχώρησή τους από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Η διαμονή είτε στους κοιτώνες της κατασκήνωσης είτε σε σκηνές, θα είναι δωρεάν, όπως και η χρήση κοινόχρηστων WC και ντους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, σεντόνια, μαξιλάρι κλπ). Τα ΚΠΕ Καρπενησίου και Παρανεστίου θα καλύψουν για όλους τους συμμετέχοντες  2 γεύματα.

Οι αιτήσεις όλων των εκπαιδευτικών θα κατατεθούν μέχρι και τη Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ηλεκτρονικά στο e-mail: perekp@dipe-dytik.att.sch.gr) σύμφωνα με το υπόδειγμα αίτησης που ακολουθεί στο τέλος της πρόσκλησης. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και την ηλεκτρονική φόρμα για την άμεση ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων τους: https://goo.gl/forms/7EfOnnrRq8njFR3v2.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σεμινάριο στο έγγραφο του ΚΠΕ Καρπενησίου 31a

Κατεβάστε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο σεμινάριο.

 
Διοργάνωση Ημερίδας με αντικείμενο την Αξιοποίηση της τεχνικής του Animation ως Εργαλείο Μάθησης
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 11:40

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και το ΤΕΙ Αθήνας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Η Μεταμόρφωση ενός Σκουπιδιού σε Πολίτη της Ανακυκλούπολης. Ένας Δημιουργικός και Καινοτόμος Τρόπος Ανακύκλωσης με Αξιοποίηση της τεχνικής του Animation ως Εργαλείο Μάθησης».

5ο Δημοτικό Ελευσίνας (Εθν. Αντιστάσεως 6 & Τριπτόλεμου, Χάρτης)

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

16:30-20:30

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στην ψηφιακή φόρμα

https://goo.gl/forms/acK3qAgDN8jHe75u1.

Δείτε αναλυτικά τους στόχους της ημερίδας στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής.

Για υποστηρικτικό υλικό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.recycleland.gr.

 
Έγκριση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2017-2018
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 10:15

Δείτε τα εγκεκριμένα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων για τη σχολική χρονιά 2017-2018 που υλοποιούνται στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και κατεβάστε το αρχείο σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

 
Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη»
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 14:35

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής (μέσω της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) συμμετέχει στη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου στις 2 & 3 Μαρτίου 2018 σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού και τις  ΔΠΕ Α΄ & Β΄ Αθήνας και ΔΔΕ Β΄& Δ΄ Αθήνας (μέσω των Υπευθύνων Π.Ε.). Το σεμινάριο έχει θέμα:

«Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη»

Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30

στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη)

Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00

στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα)

 

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο να συμπληρώσουν μέχρι και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στην ηλεκτρονική αίτηση

https://tinyurl.com/viosimiAthina.

Για το Πρόγραμμα ενημερωθείτε από το έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής

278 ΚΠΕ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ_ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 8

Χάρτες Σχολείων Δυτ. Αττικής

Ο χάρτης των Δημοτικών εδώ

Ο χάρτης των Νηπιαγωγείων εδώ

Αναζήτηση άρθρων