Αρχική Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η άποψη σας

Είναι εύχρηστη η ιστοσελίδα της Δνσης; Βρίσκω εύκολα αυτό που ψάχνω;
 

Η Διεύθυνση μας

Συνδέσεις Μελών

Είσοδος μελών




Παλιός Ιστότοπος, Powered by Joomla!
Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
Ματαίωση προγραμματισμένου σεμιναρίου
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 12:03

Σας ενημερώνουμε ότι το προγραμματισμένο τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική στο Φαράγγι του Λούσιου ως αποτύπωμα της Φύσης, της Ιστορίας και των έργων του Ανθρώπου: Οικισμοί, Μονές, Γεφύρια, Αρχαιολογικοί Χώροι», που επρόκειτο να υλοποιηθεί στις 21-22-23 Ιουνίου 2019 σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας- Ακράτας & Σικυωνιών και τις ΔΠΕ Α΄ & Β΄ Αθήνας, ματαιώνεταικατόπιν οδηγίας από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΠΕΘ, λόγω λήξης του διδακτικού έτους στις 21 Ιουνίου 2019.

 
Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο στο φαράγγι Λούσιου και στη Δημητσάνα 21-22-23 Ιουνίου
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 13:05

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και οι ΔΠΕ Α΄Αθήνας & Β΄ Αθήνας (δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) διοργανώνουν τριήμερο βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας- Ακράτας και Σικυωνιών στις 21-22-23 Ιουνίου 2019 με θέμα:

"Η Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική στο Φαράγγι του Λούσιου ως αποτύπωμα της Φύσης, της Ιστορίας και των έργων του Ανθρώπου: Οικισμοί, Μονές, Γεφύρια, Αρχαιολογικοί Χώροι".

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 42 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων, που ανήκουν στην εμβέλεια των δύο Κ.Π.Ε., θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία,στην Δημητσάνα και στα πεδία της περιοχής του φαραγγιού του ποταμού Λούσιου.

Από κάθε Διεύθυνση θα επιλεγούν δεκατέσσερις (14) τακτικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους υλοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 27 Μαΐου στο σύνδεσμο:

https://tinyurl.com/lousios

Περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής 3427 ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

 
Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο στην Τήνο
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 10:50

Οι ΔΠΕ Α΄Αθήνας (δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων), ΔΠΕ Δυτικής Αττικής, ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας (δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τις ΔΔΕ & ΔΠΕ Κυκλάδων (δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου(Ιδρύματος ΠΙΟΠ) διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο 15 διδακτικών ωρών στο νησί της Τήνου με θέμα:

«Εκπαίδευση για την Αειφορία με όχημα την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Μελέτη περίπτωσης το νησί της Τήνου»

10-11-12 Μαΐου

Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου στο σύνδεσμο

https://forms.gle/tKjUoE6hUZouJd21A

Περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής 2946 ΤΗΝΟΣ

 
Πρόσκληση σε βιωματικό σεμινάριο για τις Πολλαπλές Νοημοσύνες
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 12:56

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της υποστήριξης των σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και της ολιστικής προσέγγισής τους μέσω της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων διδακτικών ωρών με θέμα:

«Αξιοποιώντας τη θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση για την Αειφορία»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο  4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Αλκιβιάδου & Αρκαδίου, τηλ. 2105546265) την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 από τις 16:30 έως 20:30.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

https://forms.gle/kAHrNPLj9iqmYX6z6

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σεμιναρίου στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής 2867 ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ

 
Σεμινάριο «Αναζητώντας την Αειφορία στην Ελευσίνα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 14:14

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και τις ΔΠΕ Α΄ & Γ΄ Αθήνας & Ανατ. Αττικής καθώς και ΔΔΕ Α΄ & Γ΄ Αθήνας και Δυτ. Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για 63 εκπαιδευτικούς (9 ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης) με θέμα:

«Αναζητώντας την Αειφορία στην Ελευσίνα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του ΚΠΕ Ελευσίνας (Κοντούλη 60, τηλ. 2105546808) το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 από τις  8:50 έως τις 19:00.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής έως την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00 στο σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/NGPCnbfaBFLBF51F3

Διαβάστε το Πρόγραμμα του σεμιναρίου στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής 2540 ΚΠΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 8

Χάρτες Σχολείων Δυτ. Αττικής

Ο χάρτης των Δημοτικών εδώ

Ο χάρτης των Νηπιαγωγείων εδώ

Αναζήτηση άρθρων