Αρχική Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η άποψη σας

Είναι εύχρηστη η ιστοσελίδα της Δνσης; Βρίσκω εύκολα αυτό που ψάχνω;
 

Η Διεύθυνση μας

Συνδέσεις Μελών

Είσοδος μελών
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Powered by Joomla!
Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
Έγκριση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2020-2021
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 10:39

Μπορείτε να κατεβάσετε την Απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτικής Αττικής πατώντας εδώ.

 
Βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Κουκλοπαίζουμε 2020»
Αναρτήθηκε απο τον/την Στάμος Νικόλαος   
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 09:40

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Β’, Γ’, Δ΄Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνουν σεμινάριο εξ αποστάσεως, για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο, με τίτλο: «Κουκλοπαίζουμε 2020».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 17:30 – 20:30 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το Θέατρο κούκλας  που μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο εκπαίδευσης για την υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων και δράσεων, την καλύτερη κατανόηση της διδακτέας ύλης και την καλλιέργεια ποικίλων δεξιοτήτων, μέσα από τη διάδραση και τη διασκέδαση (αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται). Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 στον σύνδεσμo: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8GvugMw-aVo9LsDAoAH9oJH9Omrd2CQ69KQAeCLZ3shHOgw/viewform

Σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο θα καταγράφεται με σκοπό το υλικό του να χρησιμοποιηθεί για επιστημονικούς σκοπούς από τους συν-διοργανωτές της, όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να είναι εμφανής η παρουσία τους, παρακαλούνται να κλείσουν την κάμερα και το μικρόφωνο της σύνδεσής τους στην πλατφόρμα: Θα μπορούν να παρακολουθούν, αλλά δεν θα εμφανίζονται.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτ. Αττικής εδώ.

 
Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την παγίδευση και το εμπόριο άγριων πουλιών
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 13:07

Oι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Γ΄ Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Πρόγραμμα τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ώρες 17:00-19:30 με θέμα:

«Λέξεις και πράξεις που δίνουν φτερά»

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των παραπάνω Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν δήλωση μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στην παρακάτω φόρμα:

HTTPS://FORMS.GLE/PZ5X3R7N8GETRQXN8

Στη συνέχεια θα ενημερωθούν στα δηλωθέντα e-mail για τον τρόπο σύνδεσης στην διαδικτυακή επιμόρφωση.

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα του σεμιναρίου.

 
1821: Εξ αποστάσεως ημερίδα και Ίδρυση Περιφ. Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων
Αναρτήθηκε απο τον/την Στάμος Νικόλαος   
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:13

 

1) Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β’, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα:

«1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 17:00-20:00, μέσω της πλατφόρμας Webex, σε συνεργασία με πολιτισμικούς φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8z9t8ZCdoYAOa9mlVS5C4Ctx-Ua6CXfYOSJaWTXYq-F1zBg/viewform

και θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους και τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα webex στο email που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα.

2) Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ως άνω Διευθύνσεις προτίθενται να ιδρύσουν Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: «1821, πριν και μετά: Όταν όλα αλλάζουν. Η περίπτωση της Αττικής» με ενδεικτική θεματολογία που επισυνάπτεται. Για να ενταχθεί μια σχολική μονάδα στο δίκτυο θα πρέπει να υλοποιεί σχολικό πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα που εντάσσεται στην ευρύτερη θεματολογία του. Στο πλαίσιο του Δικτύου θα πραγματοποιηθούν υποστηρικτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς, μία από τις οποίες είναι η προαναφερόμενη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο της ΔΠΕ Δυτ. Αττικής εδώ.

 

Φ23.1

 
Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Υπευθύνων Περιβ. Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων
Αναρτήθηκε απο τον/την Αλεξάνδρα Τσίγκου   
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:46

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, στο πλαίσιο της υποστήριξης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 ώρες 17:30- 20:00 στην πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης WEBEX του ΥΠΑΙΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. Οδηγίες για τη σύνδεση στην πλατφόρμα θα λάβουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που θα δηλώσουν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Προθεσμία υποβολής αίτησης: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 12μ.μ.

Φόρμα υποβολής αίτησης: https://forms.gle/RKsTSYnm64ghrS4k8

Ενημερωθείτε από το έγγραφο για τους στόχους και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 8

Χάρτες Σχολείων Δυτ. Αττικής

Ο χάρτης των Δημοτικών εδώ

Ο χάρτης των Νηπιαγωγείων εδώ

Αναζήτηση άρθρων