Αρχική Οικονομικά 23-06-11 Διευκρινίσεις για Οδοιπορικά έξοδα και αποζημιώσεις εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο πλαίσιο των Πράξεων ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η άποψη σας

Είναι εύχρηστη η ιστοσελίδα της Δνσης; Βρίσκω εύκολα αυτό που ψάχνω;
 

Η Διεύθυνση μας

Συνδέσεις Μελών

Είσοδος μελών




Παλιός Ιστότοπος, Powered by Joomla!
Αναρτήθηκε απο τον/την Βασιλειάδη Γεώργιο   

 

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 9535/24.05.2011 εγγράφου με θέμα «Οδοιπορικά έξοδα και αποζημιώσεις των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο πλαίσιο υλοποίησης Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και κατόπιν σχετικών ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Διευθύνσεις διευκρινίζονται τα εξής όσον αφορά στις Πράξεις «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) ? Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»:

1. Για την καταβολή οδοιπορικών εξόδων και αποζημίωσης για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας των απασχολούμενων εκπαιδευτικών απαιτείται Απόφαση του αρμοδίου οργάνου (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ) για την τοποθέτηση του εκπαιδευτικού σε μια σχολική μονάδα και τη διάθεσή του στις υπόλοιπες. Σε περίπτωση που η σχετική απόφαση τοποθέτησης αναφέρει περισσότερες από μία σχολικές μονάδες τότε θα πρέπει να γίνει ανακοινοποίηση στο ορθό της απόφασης του αρμοδίου οργάνου, ώστε ο εκπαιδευτικός να τοποθετείται σε μία σχολική μονάδα και να διατίθεται στις υπόλοιπες.

2. Ως πόλη θεωρείται ο ευρύτερος οικισμός που περιλαμβάνει την ομώνυμη πόλη και τους συνεχόμενους συνοικισμούς και προάστια, οι οποίοι, ανεξάρτητα αν είναι δήμοι ή κοινότητες, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου οικιστικού συγκροτήματος και εξυπηρετούνται από αστικό συγκοινωνιακό δίκτυο. Οπότε, οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται μεταξύ δήμων μίας πόλης, δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα και αντίστοιχη αποζημίωση.

3. Ως έδρα θεωρείται η πόλη στην οποία βρίσκεται το σχολείο τοποθέτησης. Η χιλιομετρική απόσταση ορίζεται από την έδρα (πόλη τοποθέτησης) στον τόπο προορισμού (πόλη στην οποία βρίσκεται το σχολείο διάθεσης).

4. Σε περίπτωση που υπάρχει μετακίνηση με συγκοινωνιακά μέσα, είναι απαραίτητη η προσκόμιση εισιτηρίων και αποδείξεων είσπραξης των συγκοινωνιακών μέσων (π.χ. λεωφορείο, τρένο, κλπ), τα οποία αρχειοθετούνται στους σχετικούς φακέλους που τηρούνται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

5. Με βάση τις με αρ.πρωτ.2/55768/0022/20.02.2009 και 2/36045/0022/20.07.2010 διευκρινιστικές εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για να δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση, η μετακίνηση από το σχολείο τοποθέτησης στο σχολείο διάθεσης ή αντίστροφα για συμπλήρωση του ωραρίου τους δεν απαιτείται να γίνεται την ίδια ημέρα.

6. Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση δεν καταβάλλονται σε όσους εκπαιδευτικούς διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους στις εξής περιπτώσεις: 1. σε σχολεία εντός της ίδιας πόλης ή κωμόπολης, 2. σε σχολεία πόλης ή κωμόπολης στην οποία κατοικούν και 3. σε σχολεία χωριών.

 

 

Με εκτίμηση η Υπεύθυνη Έργου,

 

Μαρία Πετροπουλου

 

Ειδικη Υπηρεσια Εφαρμογησ Εκπαιδευτικων Δρασεων

υπουργειο παιδειας, δια βιου μαθησης και θρησκευματων

Μοναδα Β3

Ανδρεα Παπανδρεου 37, 151 80, Μαρουσι

τηλ. 210 3442799

Fax. 210 3442153

EMAIL: m.petropoulou@minedu.gov.gr

 

Χάρτες Σχολείων Δυτ. Αττικής

Ο χάρτης των Δημοτικών εδώ

Ο χάρτης των Νηπιαγωγείων εδώ

Αναζήτηση άρθρων